HlavníPivovarRestauraceJídelní lístekHotelMuzeumGaleriePivní exkurzeKontaktyAkceNovinkyKniha hostů

Historie Žižkova je napříč spojená s husitským tažením 14. července 1420 roku.

Husité v čele s Janem Žižkou zvítězili nad křížáckou armádou. Na počest tohoto vítězství na vítkovském kopci byla postavena mosazná socha Jana Žižky. Jeho jménem později byla pojmenována čtvrť. Žižkov je významnou pivní čtvrti. Vyníká se velkým počtem hospod v Praze, kdy návštěvníci mohou ochutnat více než 50 druhů pravého českého piva. V dnešní době se zde nachází jediný rodinný mini pivovar, který se nazývá Victor. V naší restaurace při pivovaru můžete ochutnat několik druhů živého nefiltrovaného piva plzeňského typu. Klasické světlé a tmavé pivo je připraveno z prvotřídních surovin (z nejrůznějších druhů sladu, vonného chmelu a vody) bez použití koncentrátů. Při prokvašení se používají výhradně přírozené kvasnice. Nabízíme Vám živé nefiltrované pivo s různým obsahem alkoholu – 10, 11, 12, 13, 14. Při pivovaru je otevřen muzeum dějin piva. V muzeu je vystavená unikátní expozice umění pivovarství. 

V dnešní době se tradice vaření piva zachovávají, mění se pouze technická stránka provedení této funkce. Pro přípravu dobrého piva jsou nutností jakostní suroviny, specifické vybavení a specialisté odborné kvalifikace. Všechno toto máme k dospozici. Používáme výhradně ekologické suroviny. Je to vysokojakostní chmel z města Žatec. Co se týče sladu, jedná se především o moravský slad a o několik druhů bavorského. Mini pivovar je třešničkou naše restaurace. Dáváme přednost prodeji našeho piva pouze u nás, proto disponujeme exkluzivními druhy, které je možné ochutnat jen u nás v restauraci. Každá varka piva pro nás není jen naučeným technologickým postupem, nýbrž je to ohleduplný a zodpovědný proces. Jedná se o tzv. „živé“ pivo. Takové pivo je nepasterizované a nefiltrované. Mini pivovar je založen na principu tradiční české technologie. Proces přípravy piva trvá nejméně měsíc. Každý měsíc provádíme 4 varky. Varku piva provádí významný český sládek Josef Korbel. V této době hosté mohou pozorovat proces varky piva, sledovat provoz pivovaru a užívat si aroma sladu a chmele. Přímo se tak podílíte na procesu přípravy. Variace piva se periodicky obnovuje a doplňuje se o nové druhy.
Copyright 2017 © | sitemap | info@pivovarvictor.cz, skype: hotelvictor, +420 739 054 329, 222 781 291